baby zindelijkheid communicatie

Baby zindelijkheid communicatie

 

Heb je ooit geweten dat baby’s al vanaf dag 1 controle hebben over hun sluitspieren? En dat ze signalen geven als ze moeten plassen of poepen? In het westen leren we kinderen snel af dat er naar hun signalen geluisterd wordt door ze vanaf dag 1 een luier om te doen en geen acht te slaan op deze vorm van communicatie.

Sensitief reageren op de baby vinden we bij voeden en slapen zo gewoon en doen we vanzelf. Dit is ook mogelijk bij zijn behoeften om te poepen en plassen.

Wat betreft de communicatie met de baby is er ook meer mogelijk dan veel mensen denken. In de workshop ‘Je baby vrolijk zindelijk’ komt het allemaal aan bod.

Het is ontzettend leuk om je kind beter te leren kennen in de natuurlijke signalen die hij geeft en aan te sluiten bij zijn behoeftes.
Het geeft je als ouder of verzorger ook een heel voldaan gevoel als je een antwoord hebt op zijn communicatie met jou.
Je hebt op die manier meer momenten van echt contact met het kind, wat de band met je kindje en zijn zelfvertrouwen ten goede komt.
Een kind dat gehoord wordt in zijn behoeftes en signalen is een tevreden kind!
Minder of geen broeiende luiers meer waardoor de kans op luieruitslag significant verkleind wordt.
Grote kans dat je al snel ‘uit de luiers’ bent, dus je kind al jong zindelijk.
Doordat je (veel) minder luiers nodig hebt, lever je ook een bijdrage aan een gezond milieu en kan het je veel kosten besparen aan luiers.

 

Wat leer je?

  • wat BZC is en waarom je dat zou toepassen
  • op welke signalen je kunt letten
  • praktische tips die je direct kunt gebruiken
  • hoe er in de rest van de wereld met zindelijkheid omgegaan wordt
  • fabels en feiten met betrekking tot zindelijkheid

WendyIk was destijds zelf erg onder de indruk toen ik hoorde dat baby’s al zo jong controle over hun sluitspieren hebben. Dat wist ik niet en ik vond het eigenijk helemaal niet zo onlogisch klinken. Ik wilde graag zo goed mogelijk op de signalen van mijn baby’s reageren en dus paste dit goed binnen mijn manier van omgaan met de kinderen. Ik ben zelf erg enthousiast over BZC omdat ik altijd erg blij wordt van dingen waarbij het contact en de band met de kinderen verdiept. Het was mooi om te merken dat we echt communiceerden over het plassen en poepen. Voor ons was het een proces van vallen en opstaan. Maar de meeste tijd vond ik het een sport om plasjes op te vangen voor ze in de luier terecht kwamen. Een ander voordeel, voor mij niet onbelangrijk, we hebben er veel geld mee bespaard. Roos was met 1,5 jaar volledig uit de luiers en plaste op de wc. Al zijn garanties helaas niet te geven. Omdat ik dit iedere ouder/verzorger én baby gun, geef ik hier workshops over. Ik hoop mijn kennis en ervaring door te kunnen geven. Wendy

 

Heb je interesse in deze workshop? Meld je dan bij https://wendyvandam.nl/aanmelden/ en neem je aanmeldingsbevestiging van Kraamzorg Lingewaard mee voor deze mooie korting.

Normaal  €22,50  ( Speciaal voor Kraamzorg Lingewaard 7.50 euro korting ) Nu dus € 15,-

 

→Terug naar het overzicht met korting via Kraamzorg Lingewaard.

Heb je

EEN VRAAG ?

KRAAMZORG LINGEWAARD
Kamervoort 3a
6687 LA Angeren
026-3254784 / 06-86117407
info@kraamzorglingewaard.nl
[contact-form-7 id=”1489″]