Na ontsluitend afscheid
Al bijna ingedaald
raak jij steeds meer
de buitenkant van leven
Het vol bewegen
zal beginnen na ontsluitend
afscheid van lief binnen
Alles ademt al jouw sfeer
wachten is op het verlossend
huilen voor de eerste keer

 

 

We zijn er voor jou: voor, tijdens en na je bevalling.

Wij kunnen niet voor je persen, maar er wel voor je zijn.
Je hebt de keuze om thuis of poliklinisch of klinisch in het ziekenhuis te bevallen.
Wat je keuze ook is laat het altijd je eigen keuze zijn.
Bevallen is iets unieks, ga hierbij uit van je eigen kracht.
Niemand zal je vertellen dat het makkelijk is, maar het is het zeker allemaal waard.

 

Veiligheid

Veel mensen denken dat een bevalling in het ziekenhuis veiliger is dan een bevalling thuis. Maar dat ligt iets genuanceerder. Uit onderzoek blijkt dat het bij een eerste kind niet uit maakt waar je bevalt en ben je al eens bevallen, is thuis bevallen zelfs veiliger. Bij een thuisbevalling heeft een verloskundige alle benodigde spullen bij zich, ook voor eventuele complicaties.
Mocht er tijdens een thuisbevalling een reden zijn om naar het ziekenhuis te gaan, dan is daar vaak nog voldoende tijd voor.

Elke bevalling begint in principe thuis. De eerste helft van de ontsluiting (0-5 cm) kost de meeste tijd en verloopt onvoorspelbaar. De bevalling moet dan nog goed op gang komen. In deze fase gaat o.a. de baarmoedermond verweken (zacht worden) en verstrijken (plat worden).

Weeën nemen steeds toe in kracht, duur en frequentie. Daarom gaat de tweede helft van de ontsluiting (5-10cm) meestal sneller, bij een eerste bevalling gemiddeld 1 cm per uur. Wanneer je graag poliklinisch wil bevallen, is dit de periode om naar het ziekenhuis te gaan, daar is dan voldoende tijd voor. Bij een thuisbevalling komt in deze fase de kraamverzorgster om te assisteren bij de bevalling. In het ziekenhuis is deze al aanwezig.

Over bevallen zijn enorm veel boeken geschreven. Toch is het ter wereld brengen van een kind een ervaring die nauwelijks in woorden is te vatten. Ook jij gaat de geboorte van je baby op je eigen manier beleven.

Als je thuis bevalt, is je kraamverzorgende daar desgewenst al bij aanwezig om jullie te ondersteunen. En tijdens de kraamtijd die volgt, zijn jij en je kindje bij haar in goede handen. Jullie kunnen bijkomen van de geboorte en je heerlijk overgeven aan onze kraamzorg.

 

Wat heb je nodig?

Wij raden je aan om rond de 36e week van je zwangerschap alle kraamspullen en baby-uitzet in huis te hebben.
We hebben een handig boodschappenlijstje voor je gemaakt.

Heb je

EEN VRAAG ?

KRAAMZORG LINGEWAARD
Kamervoort 3a
6687 LA Angeren
026-3254784 / 06-86117407
info@kraamzorglingewaard.nl
[contact-form-7 id=”1489″]