Kraamzorg = de zorg die geleverd wordt aan de moeder omdat er een baby is geboren.

Hoe geven wij dit vorm?

Het belangrijkste bij het leveren van zorg zijn jullie wensen. Wij leveren zorg waarbij jullie wensen centraal staan. Dan bedoelen we het hele gezin. Protocollen kunnen super zijn, maar wij zijn van mening dat als je met mensen werkt deze zeker niet de leidraad moeten zijn. Daarom kijken wij altijd naar wie jullie zijn en wat jullie belangrijk vinden in het leven. Wat jullie baby aangeeft en hoe jullie samen tot een mooi harmonieus geheel komen.

Uniek voor nederland is dat je ruim van te voren gaat kennis maken met je eigen kraamverzorgende bij de intake met 30 weken of al daarvoor via een kennismakingsgesprek . Je hebt dus altijd rechtstreeks contact met haar. En zij zal dus geen vreemde voor je zijn als je gaat bevallen. Ook zal zij je hele kraamtijd verzorgen, Dus ook als je behoefte hebt aan meer zorguren!

 

Kraamzorg vanaf het prilste begin

Kraamzorg begint bij de geboorte en is de zorg voor moeder en kind gedurende de eerste week na de bevalling. Bij een thuisbevalling verleent de kraamverzorgende assistentie en ondersteuning aan de verloskundige. Dit betekent dat zij al aanwezig is op het moment dat jullie kindje geboren wordt. Tijdens jouw intake komen wij hier uitgebreid op terug.

 

Tijdens de kraamtijd

Tijdens de kraamperiode is de kraamverzorgende jouw steun en toeverlaat. Zij is er vanaf het eerste moment om je te adviseren en te begeleiden. Zij begeleidt je in alles wat je wilt weten over de verzorging van jouw baby. Zij helpt je met de verzorging van jou en jouw baby. Zij geeft je dan tips aangepast aan jullie levenssituatie. Je kraamverzorgende zorgt ervoor dat je goed kan herstellen van de bevalling en dat jouw pasgeboren baby een goede start krijgt binnen jouw gezin.

 

Wat kun je verwachten tijdens de kraamzorg?

De kraamperiode geeft je de tijd om te herstellen van de bevalling en om begeleiding te krijgen bij het verzorgen van jullie baby. De kraamverzorgende helpt je daarbij. Je kraamverzorgende zal er alles aan doen om jou en jouw gezin een onbezorgde kraamtijd te geven.

Bij kraamzorg horen een aantal taken zoals licht huishoudelijke werkzaamheden. Wanneer de kraamverzorgende meerdere uren per dag aanwezig is, zal zij meer kunnen doen in het huishouden. Belangrijk is de verzorging van jouw sanitair, kraamkamer en babykamer en de was.

Bovendien is de kraamverzorgende ook een belangrijke schakel tussen jou en de verloskundige. Samen noteren jullie al jullie bevindingen in een kraamdossier.

 

Kraamzorg in het basispakket van iedere zorgverzekeraar

Je hebt wel een eigen bijdrage van € 4.30 per uur (2017). Deze wordt vanuit de aanvullende verzekering  50 tot 100% vergoed,  dus zeker een aanrader om dit eens goed na te kijken. Tip: Aanvullende verzekering kun je ook later in het kalenderjaar aanpassen!

Alle kraamzorg organisaties werken met hetzelfde Landelijk Indicatie Protocol (LIP). Met standaard 45 uur zorg als je flesvoeding gaat geven, en 49 uur zorg als je besluit borstvoeding te gaan geven.
Er zijn meerdere momenten dat er gekeken word of deze uren nog bij jullie passen. Mochten er gedurende de kraamtijd meer zorgvragen komen dan kunnen we in overleg met de verloskundige de uren aanpassen. Deze uren gaan we samen met jou verdelen over de 8 maximaal 10 dagen.

 Kraamzorg

Contact? Heb je nog vragen over onze kraamzorg?
Neem dan gerust contact met ons op.

Heb je een goed gevoel bij onze kraamzorg?
Meld je aan , dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 Kraamtijd

Heb je

EEN VRAAG ?

KRAAMZORG LINGEWAARD
Kamervoort 3a
6687 LA Angeren
026-3254784 / 06-86117407
info@kraamzorglingewaard.nl
[contact-form-7 id=”1489″]