Kraamzorg Lingewaard is ontstaan vanuit de passie voor kraamzorg in zijn puurste vorm dit sluit echt heel goed aan bij de natuurlijke kraamzorg.
We hebben als zelfstandigen onze krachten en kennis gebundeld om jouw kraamtijd tot een onvergetelijke periode te maken.

 

Wat kun je van kraamzorg Lingewaard verwachten?

 

 • Ervaring en enthousiasme.
 • Kwaliteit, omdat wij gediplomeerd kraamverzorgsters zijn en jarenlange ervaring hebben.
 • Eén vaste kraamverzorgster tijdens de zorgperiode ook als je recht hebt op meer uren. m.u.v. overmachtsituaties.
 • Maar wij gaan nog een stapje verder, en dat is UNIEK IN NEDERLAND: Voor de bevalling al weten wie er komt door een kennismakingsgesprek met jouw kraamverzorgenden. Vanaf dat moment heb je rechtstreeks contact met je eigen kraamverzorgende.
 • Flexibele verzorging tijdens de bevalling en kraamperiode, die op jullie persoonlijke wensen wordt afgestemd (binnen de kaders van het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg).
 • Wij beschikken over een babyweegschaal en verzorgen eventueel verhuur van een borstkolf en/of attributen hiervoor. We kunnen je adviseren als je er zelf eentje wil aanschaffen.
 • De door ons geboden kraamzorg zit in het basispakket van jouw zorgverzekeraar, waarbij geldt dat je een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage per uur betaald. (Kijk even in je polis: bij een aanvullende verzekering wordt vaak de eigen bijdrage terug gestort)
  Het verzekeringsgedeelte wordt geregeld door de organisatie waarin je ondergebracht wordt. ( 1op1 kraamzorg / kraamzorg gezocht )
  Aanmelden kun je via de website en telefonisch, indien gewenst maken we dan een afspraak voor inschrijving –  je kraamverzorgende komt sowieso bij jullie thuis voor een intakegesprek.
 • Gratis uitleen service van hulpmiddelen voor de bevalling zoals bedverhogers, ondersteek, ruggensteun etc.. Deze worden gratis bij je thuisgebracht en na de kraamperiode weer opgehaald.
 • Bij overmacht van je eigen kraamverzorgende komt er -in overleg met jullie- een collega die de zorg kan overnemen.

 

Samenwerking

 

Kraamzorg Lingewaard werkt nauw samen met  1op1 kraamzorg en kraamzorg gezocht.

Dit zijn kraamzorg-organisaties voor zelfstandig werkend kraamverzorgenden ( ZZP-ers kraamverzorgenden die ook de natuurlijke kraamzorg een warm hart toedragen).
Zij zorgen voor de administratie rondom de zorg, de contracten met de verzekeringen en de bijscholingen en ondersteuning van en voor ZZP-ers. Deze organisaties zijn HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorg) gecertificeerd en in het bezit van het borstvoedingcertificaat WHO-Unicef. Daardoor worden al onze kramen ook vanuit dit certificaat geleverd.
Zij onderhouden de contacten met de zorgverzekeraars, hebben de contracten met hen afgesloten en verzorgen de facturering. In de meeste gevallen ontvang je alleen de nota van de wettelijke eigen bijdrage.
Door deze samenwerking kunnen we aan iedereen kraamzorg leveren. Maakt niet uit waar je bent verzekerd.
Uiteraard zijn ook al onze ZZP kraamverzorgenden ingeschreven bij het Kennis Centrum van KraamZorg. Zij houden controle dat wij voldoende scholingen volgen en dat alle papieren in orde zijn.

Natuurlijk zijn al onze ZZP kraamverzorgende collega’s in het bezit van VOG ( bewijs van goed gedrag), een EHBO-diploma, Borstvoeding Vroegsignalering, Vroegtijdige inzet van partus certificaten.

Visie op zorg

 

Kraamzorg Lingewaard biedt 24 uur per dag Kraamzorg met, van en vanuit het gevoel !
Tijdens de intake -die je hebt met je eigen kraamverzorgende-  gaan wij op zoek naar jouw persoonlijke wensen en zorgen voor een verrassend aanbod. In overleg is echt bijna alles mogelijk.

 

Wij zijn er voor jullie

 

Wij zien onszelf als jullie coach rondom de kraamtijd. Wij zijn ervoor jullie persoonlijke ondersteuning, begeleiding, advisering en verzorging van jou.
Wij bieden Kraamzorg op Maat: wat jullie belangrijk vinden staat bovenaan. Wij nemen tijd voor jou, luisteren en stellen vragen waardoor we onze informatie op je situatie kunnen aanpassen. Wij hebben een positieve werkhouding, tonen waardering en geven complimenten. In deze bijzondere periode van het leven geven wij jou vertrouwen. Samen gaan we op zoek naar wie jullie baby is. Wat zijn/haar lichaamstaal ons verteld.

 

Stabiele factor

De kraamverzorgende van Kraamzorg Lingewaard draagt bij aan de benodigde rust in de kraamperiode en is een stabiele factor in jouw gezin, iemand waar je op terug kunt vallen. Ook in de voorbereiding en na op de kraamtijd is jullie kraamverzorgende er voor jou.

 

Een bekend gezicht

 

Wij vinden het belangrijk dat jullie je kraamverzorgende voor de bevalling al kennen. Zodat je weet wie er in huis komt tijdens je kraamtijd. Daarom komt jouw kraamverzorgende al ruim 8 weken voor je uitgetelde datum kennis met jullie maken en jullie wensen bespreken. Om dezelfde reden streven wij ernaar om deze kraamverzorgende ook gedurende de hele kraamtijd jullie kraamzorg te laten verzorgen. Ook als je recht hebt op meer zorguren (m.u.v. overmacht).

Wij zijn er van overtuigd dat je aan het eind van de kraamtijd een duidelijk beeld hebt van je baby én met vertrouwen – in jouw eigen kracht- verder gaat als gezin. Mocht je na de kraamtijd nog vragen hebben dan beantwoorden wij jouw vragen uiteraard nog steeds met liefde.

Wanneer je een voorkeur voor een kraamverzorgende hebt dan kun je dit aan ons doorgeven, dan gaan wij ons best doen om te zorgen dat zij jullie een onvergetelijke kraamtijd bezorgt.

 

Maak hiernaast kennis met ons team

 • van boven naar beneden:
 • Sabina A-H.
 • Dieta van den B.
 • Eline A.
 • Myranda van Sommeren ( oprichtster)
 • Gisela H.
Kraamzorg Lingewaard
Kraamzorg Lingewaard
Kraamzorg Lingewaard
 Kraamzorg Lingewaard Myranda van Sommeren

Heb je

EEN VRAAG ?

KRAAMZORG LINGEWAARD
Kamervoort 3a
6687 LA Angeren
026-3254784 / 06-86117407
info@kraamzorglingewaard.nl
[contact-form-7 id=”1489″]