Misschien is Natuurlijke Kraamzorg iets voor jou!

 

De Natuurlijke Kraamzorg is gebaseerd op de Antroposofische mensvisie van Rudolf Steiner en zij besteed veel aandacht aan het proces van incarneren van de ziel in het lichaam aan het begin van ons leven. Zij gaat ervan uit dat de ziel steeds opnieuw geboren wordt in nieuwe levens. Het is niet noodzakelijk om in reïncarnatie te geloven om naar dit proces van de ziel in ons lichaam te kijken. Maar om toch kort een beeld te schetsen volgt hieronder beknopt een beschrijving van het proces:

In het begin verblijft de baby nog voor een deel in de andere, niet wereldse sfeer. De ziel is dan nog niet helemaal
met het lichaam verbonden. Het moet zich nog thuis gaan voelen in het eigen lichaam. Die eerste periode is daarom
nog een hele kwetsbare tijd waarin geborgenheid en veiligheid belangrijk zijn om zich thuis te gaan voelen in het lichaam.

Geboren worden is een proces van gescheiden worden. Als een baby geboren wordt, wordt het lijfelijk van zijn moeder gescheiden. Het doorknippen van de navelstreng maakt die scheiding definitief. Ieder kind dat geboren wordt, heeft een ziel en een unieke eigenheid die het meeneemt vanuit het licht. Je kunt in plaats van licht ook zeggen: hemel, buitenaardse sferen, kosmos, dat maakt geen wezenlijk verschil. Het gaat om dat gebied, waar de ziel vandaan.

 

De geboorte

Deze komt wanneer het in het menselijk lichaam treedt tijdens de zwangerschap en waar het naartoe gaat wanneer de mens sterft. Het proces van incarnatie is het eenvoudigst te vergelijken met een levensopdracht die de ziel zichzelf gegeven heeft en waarbij de ziel in een menselijk lichaam zichzelf en de wereld tot ontwikkeling wil brengen.
Ondanks het feit dat de ziel niet aanwijsbaar in het lichaam aanwezig is, communiceert het via ons hart. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de ziel die zich manifesteert in een nieuw babylichaam ons regelrecht in het hart raakt.

Een baby ontroert zijn ouders zowel letterlijk als figuurlijk in hun hart en zo wordt er non-verbaal de eerste verbinding en communicatie met hen tot stand gebracht. Wanneer je je daarvoor open stelt en je voorbij de uiterlijkheden van de wonderlijke, lieve, ontroerende schepping kunt kijken ervaar je een diep gelukkig ,liefdevol gevoel in je hart dat voortkomt uit de verbinding die je maakt met het hart van de baby. Zelfs wanneer de baby slaapt kun je ervaren dat die verbinding en communicatie een voortdurende stroom van onvoorwaardelijke liefde teweegbrengt.

Direct na de geboorte is deze verbinding nog puur, zuiver en onvoorwaardelijk vol van liefde, het is de bron van waaruit de ziel geboren is en het hart zend die boodschap uit en wij ontvangen het met ons hart. Ons hart reageert meestal als vanzelf met dezelfde intensiteit terug. Het is echter niet vanzelfsprekend dat dit zo blijft.

 

De Natuurlijke Kraamzorg

die gestoeld is op de Antroposofische mensvisie heeft een holistische benadering en helpt zowel de baby als zijn ouders om op een bewuste manier vanaf dat prille begin die “hart tot hart” communicatie, verbinding in stand te houden en verder te ontwikkelen in het leven van het kind. Daarbij richt zij zich o.a. op het fijnzinnig ontwikkelen van de essentiële zintuigen die belangrijk zijn in de eerste levensjaren van het kind. Tastzin, levenszin, bewegingszin en evenwichtszin worden maximaal verzorgd.
Dit wordt gedaan door veel aandacht te besteden aan de juiste kleding (bijvoorbeeld aan te schaffen bij  https://www.regenboogschaap.nl/157-kleding-van-wol-en-zijde )  voor de baby, de voeding en de heilzame werking ervan voor zowel de baby, de moeder maar ook de andere leden van het gezin. Er wordt advies gegeven over de directe omgeving van de baby en de invloed die dit kan hebben op de nog zeer kwetsbare en overgevoelige zintuigen van de baby. Dit is slechts een kleine greep uit de vele aspecten van Natuurlijke Kraamzorg.
Wil jij in jezelf en met jouw baby een duurzame band van hart tot hart in onvoorwaardelijke liefde tot stand brengen en
jouw kind in die sfeer blijven ontmoeten? Dan ben je hier op het juiste adres en zie je we aanmelding graag tegemoet

 Paar items van onze natuurlijke kraamzorg:

♥Werken vanuit ons gevoel

Jullie gevoel volgen

VIP vroegtijdige inzet bij bevalling indien gewenst

Massages voor mama indien gewenst

Natuurlijke borstvoeding begeleiding

Natuurlijke verzorging  van je kind

Babymassage

Baby dragen

Baby gebaren taal

Dunstan babytaal

Zindelijkheidscommunicatie

  • Protocol heeft niet de prioriteit, maar jullie wensen en signalen.
 Natuurlijke kraamzorg

“Ik heb jou als moeder
gekozen, maar ik weet
het niet meer.
Mam, het was heel
moeilijk om naar je toe
te komen.”
Waar ik vandaan kom
is het anders.

 Natuurlijke kraamzorg

Heb je

EEN VRAAG ?

KRAAMZORG LINGEWAARD
Kamervoort 3a
6687 LA Angeren
026-3254784 / 06-86117407
info@kraamzorglingewaard.nl
[contact-form-7 id=”1489″]