Uitleenservice van een goede dubbele elektrische Libento kolf.

Deze service leveren wij voor alle kraamvrouwen in Lingewaard e.o.

Het is een gratis service voor iedereen die kraamzorg via Kraamzorg Lingewaard ontvangt. Lees meer > Borstkolven verhuur

 

24 uur Opstartzorg

Als je bent bevallen in het ziekenhuis of in een geboortecentrum wil je graag zo snel mogelijk na je bevalling naar huis, zelfs ’s avonds of ’s nachts. Om je dan niet alleen te laten met je kindje geven wij ’24 uur opstart zorg’. Dat betekent dat je ook ’s avonds of ’s nachts een beroep kunt doen op onze kraamverzorgende als je daar behoefte aan hebt.  Zij helpt je met de voeding van je kindje, ze voert controles uit, vertelt je hoe je kindje in het bedje moet liggen, geeft je tips en adviezen. De opstartzorg is minimaal 2 uur. Deze opstartzorg is er speciaal voor jou zodat je niet vanuit een beschermde omgeving opeens alleen bent met je kindje. De kraamzorg wordt de volgende morgen weer compleet hervat.

 

Gratis uitleen- , haal-  en brengservice van hulpmiddelen

Naast bedverhogers, kun je ook een ondersteek, ruggensteun, bedtafel, douchekruk of toiletstoel bestellen. De kosten worden volledig vergoed door je zorgverzekeraar en hebben geen invloed op je eigen bijdrage. Deze gratis service word besproken tijdens de thuisintake.

Let op: Vanaf 37 weken zwangerschap mag je thuis bevallen en is ons verzoek om je bed omhoog te hebben staan. Wanneer je de bedverhogers met 35 of 36 weken zwangerschap laat bezorgen is dat vroeg genoeg.

Hoe laat worden de spullen geleverd?

Je ontvangt een tijdsindicatie per e-mail op de avond vóór de dag van de levering. Je hoeft dus niet meer zelf te bellen of de gehele dag thuis te blijven. Belangrijk is dat je e-mailadres bekend is.

Ophalen
Wil je de bedverhogers of andere artikelen weer op laten halen, mail dan even met uitleenservice@medipoint.nl of bel met (088)10 20 100 en maak een afspraak. De firma Medipoint zal vragen of het mogelijk is de spullen zelf terug te brengen. Als je dit liever niet wilt, worden de spullen gewoon bij je thuis opgehaald.

 

Vroegtijdige inzet partusassistentie

Al onze kraamverzorgenden zijn geschoold in vroegtijdige inzet partusassistentie wat inhoudt dat je al eerder kunt bellen voor kraamzorg vóór de bevalling. De kraamverzorgende kan vroeg bij je aanwezig zijn en je zo optimaal begeleiden.

Een veilige ontspannende omgeving bevordert het normale verloop van de bevalling.

Deze vroegtijdige inzet is voornamelijk emotionele ondersteuning tijdens je bevalling. Dat gebeurt vooral in de vorm van rustig en aandachtig aanwezig zijn. Maar ook bijvoorbeeld door massage, door motivatie of te helpen op een positieve manier de weeën op te vangen. En heb je behoefte om samen te zijn dan is ze in ieder geval in de buurt als je haar nodig hebt. Onze kraamverzorgenden zijn hiervoor opgeleid en kunnen je hierbij op de juiste manier ondersteunen. En dat geeft een gerust gevoel!

Je kunt zelf bepalen of je gebruik wilt maken van deze vroegtijdige inzet. Bespreek dit wel met je verloskundige zodat zij weet dat de kraamverzorgende eerder gebeld moet worden. Deze uren worden  door veel zorgverzekeraars vergoed. Dit zijn zogenaamde partusuren die los staan van de kraamzorg uren en gaan dus niet af van de gewone zorguren

 

VOG

Naast dat er veel scholingen jaarlijks verplicht zijn voor ons kraamverzorgende, waaronder o.a. borstvoeding,  heeft iedereen een bewijs van goed gedrag moeten aanvragen. en zijn we allemaal ingeschreven bij KCKZ.  ( https://kckz.nl/ )  Zij controleren ook of er daadwerkelijk genoeg scholingspunten worden gehaald.

 

EHBO en reanimatie-diploma

Bij Kraamzorg Lingewaard zijn alle kraamverzorgenden verplicht het diploma EHBO en reanimatie te hebben. Alle kraamverzorgenden hebben de opleiding gevolgd en zijn hiervoor geslaagd. Ieder jaar volgen wij verplicht de herhalingscursus.

Deze opleiding leert de kraamverzorgende om te handelen in levensbedreigende situaties bij zowel baby’s, als kinderen en volwassenen. Aanvullend op de gewone EHBO-cursus wordt ingegaan op een aantal specifieke situaties die zich tijdens de kraamperiode kunnen voordoen. Zij kan hulp bieden bij kleine ongevallen in en rondom de woning. Verder zal ze de ouders voorlichten over wat te doen om ongevallen te voorkomen. Dit geeft een veilig gevoel!

 

Uitgestelde kraamzorg of couveuse nazorg

Deze zorg is bestemd voor moeders waarvan de baby na een verblijf in de couveuse of om een andere reden pas na tien dagen thuiskomt uit het ziekenhuis. Deze zorg bestaat meestal uit de zorg voor de baby maar vooral uit voorlichting en advies. Om te kijken of je recht hebt op deze zorg kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar of je polisvoorwaarden nalezen.

 

Bijzondere kraamzorg service

Tijdens je zwangerschap gebeurt er veel in jouw lichaam. Soms heb je vragen of maak je je ergens zorgen om. Kraamzorg Lingewaard wil je ondersteunen. Je kunt advies krijgen over de babyuitzet en welke producten fijn zijn om te gebruiken. Op verzoek kan je kraamverzorgende van Kraamzorg Lingewaard bij je thuis komen of met jou naar de winkel gaan. Om samen tot een goede en verantwoorde keuze te komen over de aanschaf van de producten. Het lijken hoge kosten voor deze service. Maar het kan ook veel geld schelen. Omdat je niet van alles laat aanpraten in de winkels.
Tarief 1e uur € 50,00
Tarief 2e uur en volgende € 40,00

 

Kraamzorg uren bijkopen

Heb je behoefte aan extra uren tijdens de kraamperiode? Kraamzorg Lingewaard biedt je de mogelijkheid om meer uren kraamzorg te kopen. Ook is het mogelijk om het aantal kraamzorgdagen uit te breiden, zodat jij nog wat langer kunt genieten.
Direct aansluitend op kraamzorg Tarief per uur € 45,00
Niet direct aansluitend op de kraamzorg Tarief 1e uur € 90,00
Extra uur Tarief 2e uur en volgende € 45,00

 

Ambassadeursactie

Tevreden cliënten die nieuwe cliënten aanbrengen, belonen wij graag! Vertel je vriendinnen, buurvrouwen en familie over de voordelen van Kraamzorg Lingewaard. Kunnen wij hen verwelkomen als nieuwe cliënt? Dan kunnen jullie beide genieten van een waardebon van 10 euro naar keuze.

Heb je

EEN VRAAG ?

KRAAMZORG LINGEWAARD
Kamervoort 3a
6687 LA Angeren
026-3254784 / 06-86117407
info@kraamzorglingewaard.nl
[contact-form-7 id=”1489″]